www.ba.no - onsdag 28.10.09
 
 
 
 
 
 
07.09.2006
 
BA-stripen
 
 
EON av Lars Lauvik
BA-stripen
Født 21. september 1973 ble Lars Lauvik (foto: Geir Dillan, BA) i 1997 "Årets nykommer" under Raptus-festivalen i Bergen i 1998. Samme året så stripe-serien Eon dagens lys som gjesteserie i Dagbladet. Det hele hadde startet da Sotra-tegneren etter en tegneseriekonkurranse i 1996 vant frem med sin Wildlife-stripe (Wildlife handler om dyr i naturreservat og har vært med i av stripeutgivelsene til Bladkompaniet). Eon som du leser om her fikk sin album-debut i 2002 og tar for seg Gud, Kjell Magne Bondevik og dodraugen. I tillegg har Lauvik lansert "Oppgulp" som fikk sin fødsel i 2002. "Oppgulp" er ikke en stripe med seribilder, men har ett bilde. Lauvik lansert boken "Galskap satt i system" høsten 2005, hvor blant annet Gud har fått plass og blir kommentert i forordet av boken. I et intervju med BA i forbindelse med lansering kommenterer Lauvik: "Selv er jeg ateist og respekterer alle religioner, men kristendommen er en hysterisk morsom religion. Jeg visste allerede fra begynnelsen at jeg måtte ha med Gud i seriene mine". Lauvik har ikke vært redd for å lange ut mot Gud, noe som blant annet har medført at en rekke hans striper er blitt sensurert.
Tidligere BA.no-saker om Lars Lauvik: Ikke akkurat mørkeredd | Stilsikker galskap | Raptus-åpning med religiøs harselas | Rå humor | Tegnet Terje i helvete
 
 
 

Bergensavisen, Chr. Michelsens gate 4, Postboks 824 Sentrum, 5807 Bergen.
Telefon: 55 23 50 00 - Telefaks: 55 31 00 30
Ansvarlig redaktør: Olav Terje Bergo - Nettredaktør: Elin Madsen

Utviklingsansvarlig: Bjørn Tore Lysnes

Powered by: Escenic Content Engine