www.ba.no - onsdag 28.10.09
 
 
 
 
 
 
30.03.2010
 
BA-stripen
 
 
Ernie av Bud Grace
BA-stripen
Det er ikke ofte atomfysikere hopper av yrket og bruker pennen til å skape tegneserier. Men, Bud Grace er en slik atomfysiker. I og med at han ikke trodde det var mulig å livnære seg som tegner tok han altså for seg atomene. Men, alle har en grense. Og under en engerikrise i Florida der Grace var ansatt som atomfysiker, sa han opp jobben fordi han oppfattet at de som satt i sjefsstolene ikke hadde den nødvendige kompetansen. Han takket nei til en universitetsjobb og tok pennen fatt med serien Nuclear Funnies hvor han sparket sin tidligere kolleger på leggen. Å bytte jobb var ikke det eneste Bud Grace gjorde i tidsrommet der han bestemte seg for å satse 100 prosent på tegningen. Han byttet kone i tillegg og måtte leve på henne mens han lærte seg å tegne. Etter flere år og mange refusjoner fikk Grace virkelig hull på byllen da han gjennom tegneserie-syndikatet King Features nådde gjennom til amerikanske aviser med Ernie-stripen. På slutten av 80-tallet innvandret Ernie også til Sverige og Danmark. Hos svenskene ble Ernie den raskest voksende og mest populære seriefiguren noensinne.
 
 
 

Bergensavisen, Chr. Michelsens gate 4, Postboks 824 Sentrum, 5807 Bergen.
Telefon: 55 23 50 00 - Telefaks: 55 31 00 30
Ansvarlig redaktør: Olav Terje Bergo - Nettredaktør: Elin Madsen

Utviklingsansvarlig: Bjørn Tore Lysnes

Powered by: Escenic Content Engine